pride_om

Öppna Moderater – Moderaternas HBTQ-förbund, Jönköpings län

I maj 2014 startade Öppna Moderater Jönköpings län. Vi är ett av tio distrikt i Sverige.
Öppna Moderater är Moderaternas HBTQ-förbund. Vi vänder oss till alla som delar den moderata grundsynen och tycker att det är viktigt att driva HBTQ-frågor med fokus på mångfald, likabehandling och individens rätt ur ett liberalt och frihetligt perspektiv.
Öppna Moderater har varit pådrivande inom partiet för en förändring av vår HBTQ-politik. Öppna Moderater har t.ex. drivit frågan om könsneutrala äktenskap, som partistämman 2007 biföll och som har blivit moderaternas politik.
Alla lever inte enligt normen och det är viktigt att vi som Moderater jobbar med en inkluderande politik i kommun och region. Alla länets invånare oavsett sexuell läggning ska kunna känna att Moderaterna ser till mig som individ. Det finns många saker vi kan tänka på när vi fattar beslut utifrån ett HBTQ-perspektiv.

* Hbtq är ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner och personer med queera uttryck och identiteter.

Tobias Pettersson, Ordförande

Agnes Johansson, Vice Ordförande

Tobias Stomilovic, Ledamot

Emmeli Axmalm, Ledamot

 

BLI MEDLEM!
Du kan enkelt bli medlem i Öppna Moderater – Moderaternas hbtq-förbund. Var med i vårt arbete för att utveckla hbtq-frågor i Sverige. Vi är öppna för alla. Både dig som inte alls i dag är medlem i Moderaterna eller Moderata Ungdomsförbundet och för alla som redan är medlemmar i Moderaterna eller MUF.

Vill du gå med i Öppna Moderater och redan är medlem i Moderaterna eller MUF följ bara instruktionerna på hemsidan: http://www.oppnamoderater.se/site/blimedlem

JUST NU!
Under våren och sommaren har vi deltagit vid flera Prideparader runt om i landet, senast vid Stockholm Pride (26-31/7) nu har det äntligen blivit Jönköpings tur. Den 27/8 för allas rätt att få älska hen man vill.

Paraden börjar kl. 14.00 (samlingsplats: Per Brahegymnasiet, parkering) Innan paraden träffas vi på Moderaternas kansli för att gemensamt tagga igång inför paraden. Efter paraden står vi med vårt kampanjtält i rådhusparken. Vidare följer mingel på moderaternas kansli för den som vill.

Vi hoppas att ni har planerat i ert deltagande i Qom Ut, Jönköpings Prideparad för alla människors rätt att vara och älska hen man vill!

Följ oss gärna på Facebook: https://www.facebook.com/OMjonkoping  för mer information.

MEDIA!
Det råder idag stor blodbrist i sjukvården i Sverige. Landstingen och regionerna lanserar därför nu en gemensam kampanj för att få fler att ge blod. Det är bra. Det är viktigt. Men det är också ett problem att en stor grupp människor på lösa grunder stängs ute från möjligheten att ge blod genom. Läs hela debattartikeln: http://qx.se/samhalle/debatt/31974/att-stanga-ute-homosexuella-nar-det-rader-blodbrist-ar-oansvarigt

KONTAKTA OSS

Vi besöker gärna er förening för att berätta om vårt arbete och hur ni kan hjälpa till för att göra er kommun och Jönköpings län öppnare & inkludera alla!

Vänliga hälsningar

Tobias Pettersson, Ordförande
Öppna Moderater Jönköpings län
tobias.pettersson@moderat.se

låt ingen bestämma